logo

Bijzonder monumentaal wonen

Ligging Valkenswaard

Valkenswaard is een dorp in de Brabantse Kempen. De hoofdplaats van de gelijknamige gemeente telt bijna 31.000 inwoners. Het dorp kent een centrum met de belangrijkste winkels, bedrijven en een verrassend veelzijdig voorzieningenniveau. Het centrum is vanaf de Antoniuskerk te voet binnen slechts enkele minuten te bereiken. Daarnaast ben je vanuit de Antoniuskerk binnen een half uur met de auto in hartje Eindhoven, het hart van de Brainport regio.

Altijd iets te beleven

Valkenswaard staat in de regio bekend om haar levendige uitgaansleven. Met name op de Markt van Valkenswaard bevinden zich veel horecagelegenheden en op de zogenaamde Statie zijn restaurants en cafés te vinden. Het uitgaansleven wordt gestimuleerd door tal van evenementen die het hele jaar door georganiseerd worden.

Omringt door prachtige natuur

Valkenswaard wordt omringd door een aantal unieke natuurgebieden: Natuurpoort De Malpie, De Groote Heide, het Leenderbos, de beekdalen van de Tongelreep en de Dommel, Hageven-Plateaux, De Drie Bruggen en de omgeving van de voormalige viskweekvijvers.

In het typisch Brabants landschap kom je heerlijk tot rust en geniet je van rust en ruimte om je heen. Ideaal om de boel even de boel te laten en te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Liever een actieve dag in de natuur? Denk dan eens aan een kanotocht op de Dommel of mountainbiken door de bossen. Zo zijn er tal van mogelijkheden om op verschillende manieren van de natuur te genieten!

Wonen in de Antonius?

Wil je wonen in de Antonius, schrijf je dan nu direct in met je eigen voorkeur(en)